9 Mayıs 2016 Pazartesi

76. DAKİKA ŞAMPİYONLUĞUN HABERCİSİ

Bundan tam 13 yıl önce , yani Beşiktaş'ın 100. yılını kutladığı 2002/2003 sezonunda Beşiktaş , o zamanlar yıkılmalı mı , çökme tehlikesi var mı , yenisi yapılacaksa aynı yere mi yapılmalı yoksa başka bir yere mi yapılmalı tartışmaları arasında Galatasaray'a hizmetine devam eden emektar Ali Sami Yen Stadyumu'nda , 2.Fatih Terim döneminde şampiyonluk yarışındaki rakibi Galatasaray'a konuk olmuş ve Deli İbo'nun 76.dakikadaki golüyle rakibini 1-0 yenmişti.

Aradan geçen 13 yılda Beşiktaş , rakibini deplasmanda sadece 1 kez yenebilmiş ve yine rakibinin 5 şampiyonluk kazanarak 4. yıldızını taktığı periyoda sadece 1 şampiyonluk sıkıştırabilmişti.

Pazar günü Türk Telekom Arena'daki derbiyi izleyen taraftarlar Beşiktaş galibiyeti dışında ilginç bir de dejavuya şahit oldular. Tıp kı 13 yıl önceki 100. yıl şampiyonluğunda olduğu gibi Beşiktaş , Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yeniyor ve o koca 90 dakika içinde gelen tek gol yine 76. dakikada geliyordu.

Elbette buraya kadar olan kısmı işin espri boyutu. Yalnız bu galibiyetle Beşiktaş için sporun klişe tabiri olan şampi... demememiz için hiçbir sebep kalmadı. Kalan 2 maçta 1 galibiyet , 1 beraberlik alması durumunda rakibi Fenerbahçe'nin maçlarının skoruna bile bakmadan şampiyon olacaklar.  Rakipleriyse Osmanlıspor ve kalan maçlarının hangi skorla bittiğinin sıralamadaki yerine etki etmeyeceği , lig 3. lüğünü garantilemiş Torku Konyaspor.

Bana sorarsanız Beşiktaş'ta Şenol Güneş , Galatasaray maçı için beraberlik ihtimalini gözeterek daha sonraki 2 maçı mutlaka kazanmak zorunda olduklarına yönelik bir planlama yapmış ve olası puan kaybı için kafasından Galatasaray maçını geçirmiştir. Nitekim Galatasaray da tam anlamıyla sefilleri oynadığı sezonda , sezonun en etkili ve istekli maç başlangıçlarından birini yaptı. Bunda elbette bütün hafta süregelen , Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 4.yıldızı takmaması için bu maçta Beşiktaş'a karşı maçı bırakacağı iddaları da tetikleyici sebep oldu. Galatasaray oynadığı istekli futbolla bu iddaları çürüttü fakat ikinci yarıda Beşiktaş'ın oyundaki bariz üstünlüğüne karşı da direnemedi. Özellikle Sosa'nın ikinci yarıda kaçırdığı 3 önemli pozisyon vardı ki hepsi de gol olabilecek netlikleydi.

Oyuna 'Süper Yedek' Cenk Tosun ve Gökhan Töre de girdikten sonra galibiyeti daha çok isteyen taraf olduğunu psikolojik olarak ta rakibine hissettiren lider Beşiktaş , Oğuzhan-Cenk-Gomez üçlüsünün harika organizasyonuyla golü de buldu ve derin bir ohh çekerek son 2 haftaya girdi.

13 sene sonra yine rakibinin sahasında , yine aynı skorla ve yine aynı dakikada bulduğu golle rakibini mağlup eden Beşiktaş , yıllar sonra bu kadar tesadüfün bir araya geldiği bir sezonda 13 sene önce olduğu gibi şampiyonluğunu ilan etmek için sadece 180 dakika daha dişini sıkmak zorunda.

GÖNDEREN:BİLAL KARACA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder